Zemřel Michael C. Ruppert

Michael Ruppert pracoval pro policii v Los Angeles jako vyšetřovatel na protidrogovém oddělení. Na internetu je spousta videí, na kterých tvrdí, že sám na vlastní oči viděl drogové obchody v CIA. Později také vystoupil proti oficiální verzi útoků z 11. září, ve své knize Crossing the Rubicon: The Decline of the American Empire at the End of the Age of Oil v roce 2004 uvedl, že za útoky stojí viceprezident Dick Cheney a Wall Street.

V posledních letech mluvil o kolapsu industriální civilizace, destruktivních energetických politikách a o hrozící globální energetické krizi.

Byl pro své názory kritizován, několikrát v dokumentu Kolaps poukázal na to, že je mu vyhrožováno, bral antidepresiva. Jeho názory byly pozitivně přijímány mezi konspiračními teoretiky, byl proto hostem rozhlasových stanic, které popírali 11. září, zabývaly se problematikou tzv. Chemtrails, byl osloven při tvorbě nejen dokumentu Kolaps ale také se účastnil natáčení dokumentu Zeitgeist: Moving forward kde odsuzuje vliv médii, a konzumní společnost.

Ve své další knize From the Wilderness se zabýval i otázkou snahy USA o vytvoření státního převratu ve Venezuele, který měl vést ke svržení tehdejšího vůdce Huga Cháveze, který se dostal zpět k moci za podpory vlastních obyvatel.

Ruppertova smrt byla oznámena na Facebooku jeho kolegyní slovy: „V neděli večer po rozhlasovém pořadu Lifeboat Hour byl nalezen mrtvý se střelnou ránou, kterou si sám přivodil. Tohle nebyla „falešná sebevražda.“ Mike ji velice dobře plánoval, dal nám pár vodítek a rozvíjel instrukce o tom, jak pokračovat bez něj….“