Otevřený dopis od Roxanne Meadows

Pocta Jacqueu Frescovi (1916 – 2017)

Dostala jsem mnoho dopisů, ve kterých lidé psali, kolik lidí inspiroval Jacque Fresco. Pomohl jim lépe porozumět tomu, co se děje ve světě, ale hlavně se vyjádřili, že jim dal naději představením alternativní společnosti, ve které můžeme pracovat na překonání katastrofálních podmínek, kterým čelíme jako druh. Proto je velmi obtížné vám oznámit, že Jacque zemřel ráno 18. května 2017 v klidu ve věku 101 let. V posledních několika dnech jeho života s ním bylo mnoho blízkých přátel. Nebude se konat žádný pohřeb ani obřad. Na jeho přání bylo jeho tělo věnováno vědě.

Jacque byl v posledních letech diagnostikován s Parkinsonovým syndromem, což ztěžovalo jeho řízení a účast na projektu Venus. Během této doby jsem se stala pečovatelkou na plný úvazek a současně podporovala práci, kterou jsme za posledních čtyřicet let společně vykonávali. Vzhledem k tomu, že Jacque už nezvládal cestovní semináře, převážně jsem je dělala já a budu v tom i nadále pokračovat. Jako spoluzakladatel Projektu Venus budu nyní věnovat více času a energie, abych jej posunula kupředu tak, jak jsme vždy s Jacquem plánovali. Mnoho dalších lidí chce přispět k tomu, aby tato práce našla naplnění a existuje velmi odhodlaná skupina lidí, kteří na tom právě pracují.

Projekt Venus bude pokračovat směrem k uskutečnění našich cílů a návrhů. Jacque a já jsme vždy říkali: „Pokud chcete lepší svět, musíte se k němu obrátit. Pokud nic neuděláte, nic se nestane.“ Jak vidím, máme štěstí, že život Jacquea Fresca nám poskytl komplexní směr, kterým se budeme pohybovat; to, co náš svět postrádá, ale zoufale potřebuje. Takže, jako vždy potřebujeme vaši účast, aby se to uskutečnilo. Je spousta práce! Kontaktujte tvp@thevenusproject.com.

Roxanne Meadows

https://www.thevenusproject.com