Neošetřená práva a hlupáci bez vzdělání – tvrdí televize Prima

Vážení návštěvníci a příznivci Hnutí Zeitgeist,

jak jste si mohli 12. června 2015 povšimnout, otevřeli jsme v našem diskusním koutku veřejně prospěšného internetového diskusního fóra inovativních jednotlivců, spolků a transparetních médií kauzu s názvem „Neošetřená práva a hlupáci bez vzdělání – tvrdí televize Prima”.

Abychom záležitost uvedli na pravou míru, tak se doslova jedná o to, že na dotaz jednoho našeho příznivce, pana Petra Palka, zda bude Prima ZOOM někdy vysílat dokumenty Hnutí Zeitgeist, zástupce FTV Prima přímo odpověděl „Asi pochopíte, že jen těžko můžeme odvysílat “dokument”, který nemá ošetřená autorská práva a jde vlastně jen o snůšku povídaček několika hloupých lidí bez vzdělání…”, čímž dal transparentně najevo, za koho a co Hnutí Zeitgeist toto médium považuje.

Že jde o fakt, ještě před týdnem dokazovala TATO stránka a dále dokazují volně stažitelné materiály z odkazovaného diskusního vlákna. Jelikož jsme počítali s možností stažení onoho vyjádření televize z Facebooku, máme k dispozici rovněž screen shoty (snímky obrazovky), viz přílohy v inkriminovaném diskusním vlákně. Televize Prima tedy nejen, že neodpověděla na ani jednu z našich výzev, ale pouze několika kliky stránku s vyjádřením a diskusí skryla, čímž předpokládáme, že záležitost uzavřela. V konečném důsledku, na základě tohoto, tedy chápeme, že vyjádření svého mluvčího považuje televize za vlastní, souhlasí s ním a nebude jej pravděpodobně měnit.

Jak se k tomuto činu jako Hnutí Zeitgeist Česká republika postavíme? Domníváme se, že se FTV Prima dopustila, podle § 184 Trestního zákoníku, trestného činu pomluvy. V současné době jednáme o dalším postupu. Každopádně Vás budeme o průběhu záležitosti průběžně informovat a nejdříve, co uděláme, bude zveřejnění a postupné rozšiřování seznamu všech osob, o kterých se předmětná televize vyjádřila jako o „několika hloupých lidí bez vzdělání”. Tento seznam bude tvořen a zveřejněn na naší české Wiki stránce.

Proto nás a tuto kauzu sledujte a zachovejte nám přízeň.
http://forum.sebesdileni.cz/viewtopic.php?f=47&t=47