Globální revoluce 21. století

Překlad petice „Globální revoluce 21. století“ (originál na https://www.change.org/p/let-s-do-this)

Milý světe,

Je zřejmé, že rezidentní demokraticky nebo nedemokraticky jmenovaní vůdci naší globální společnosti jsou uzamčeni do tradic, které jsou jak dogmatické, tak stále více regresivní.

Také je zcela zřejmé, že útlak, ekologický úpadek a nerovnost bohatství se kvůli samotné struktuře našeho sociálního systému prohlubují a budou pokračovat s velkými negativními dopady na veřejné zdraví.

Celkově a jako empiricky prokázané se jeví skutečnost, že dlouhodobý sociální pokrok se v 21. století obrací jak s ekologickými, tak společenskými hrozbami, které nemají v lidských dějinách obdoby.

Z hlediska aktivismu je to ještě horší, protože to, co fungovalo v minulosti, už dnes nefunguje. Analýzy ukazují, že přírůstková změna, jak ji známe, již není udržitelná. Nacházíme se v jiné éře, která se stále více politicky dusí, bez ohledu na to, kolik lidí využívá svobody volného projevu, bojkotuje, křičí na budovách, hádá se na serverech, jako je YouTube, Tweet a podobně. Obecný trend ukazuje, že svobodný projev bude i nadále tlumen.

Dokonce i samotná zpravodajská média, která byla v minulosti silným nástrojem změny, se stala zcela impotentní, protože vládne apatie a strach. V této době je to většinou smyčka televizních show.

Je čas na novou taktiku.

Tato petice je jednoduchá. Pokud nesouhlasíte se způsobem, jakým funguje svět jako celek, spojte se s námi v iniciativě rozvíjení rámce zcela nové společnosti. Nový socioekonomický a politický systém je to, co potřebujeme … a není moc času. Toto je počátek nového rozhovoru, kterého by se mělo účastnit celé lidstvo.

Americká revoluce v historii označila okamžik, kdy se skupina lidí mohla fyzicky oddělit od dominantní kultury a byl jí dán prostor pro nový začátek. Zdá se, že pokud věci zašly tak daleko, toto je způsob myšlení, který dnes potřebujeme. Je mi líto, že to musím konstatovat, ale máme příliš hluboko hlavu v písku, než abychom mohli předpokládat, že volba nového politika způsobí změnu věcí. Je zapotřebí nové radikální úrovně.

Zdá se, že budoucnost našeho druhu závisí na tom, zda skupina lidí začne fyzicky budovat novou společnost opouštějíc oblak paralyzovaných nesmyslů a výstupů, kterými dnes trpíme společensky, ekonomicky i politicky.

Specifika této nové společnosti nejsou důležitá. Vše, v co musíte věřit, je, že můžeme výrazně zlepšit naše současné záležitosti – mnohem více, daleko za rétoriku jakékoli podskupiny typických aktivistů. Revoluce.

Cílem této petice je ukázat světu přesně to, jak velký je nesouhlas, v naději inspirovat rozsáhlou strukturální společenskou změnu a zahájit tento globální rozhovor.

Také je třeba říci globálním politickým institucím: „Nesouhlasíme a neakceptujeme nic z toho, co nabízíte. Nás se to netýká.“

Takže.

Vítejte v petici „Jsem naštvaný jako čert a dál už to neberu“, která slouží jako výraz, tak jako výzva k jednotě při vytváření revidovaného společenského systému, jenž zastavuje šílenství.

Podepsat petici můžete zde: https://www.change.org/p/let-s-do-this

Pokud souhlasíte, šiřte ve svých komunitách:
https://www.zeitgeistmovement.cz/2018/08/03/globalni-revoluce-21-stoleti/

0 0 vote
Article Rating
1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejvíce hlasů
Inline Feedbacks
View all comments
Miloslav Dědek
Miloslav Dědek
5 roky před

S peticí „Globální revoluce 21. století“ bez výhrad souhlasím.
Smutnou skutečností je, že drtivá většina politiků na celém světě považuje za samozřejmost, že se vlády všech států buď připravují na válku nebo vedou válku. Jsem toho názoru, že je nejvyšší čas tuto skutečnost změnit, a to především vzhledem k existenci neustále zdokonalovaných jaderných zbraní. Válka s použitím jaderných zbraní by měla katastrofální následky nejen pro celé lidstvo. Jaderná válka by ohrozila existenci všech živých organizmů na celé planetě..
Všichni rozumní lidé na planetě by se mněli spojit a prosadit nastolení trvalého míru na celém světě. Jednu možnou cestu k nastolení trvalého míru na celé planetě popisuje OTEVŘENÝ DOPIS POLITICKÝM STRANÁM VE VŠECH STÁTECH SVĚTA – http://miloslav7.blogspot.cz/2018/04/otevreny-dopis-politickym-stranam-ve.html V případě, že se vám jeví v článku popisovaný politický vývoj lidstva nereálný, potom vám doporučuji seznámit se s TEORIÍ VŠEVÝVOJE – http://miloslav7.blogspot.cz/2014/01/teorie-vsevyvoje.html , což je v podstatě univerzální návod na kreativní řešení libovolně zvoleného problému.
Otevřený dopis politickým stranám ve všech státech světa jsem poslal politickým stranám a hnutím v ČR. Reakce KSČM je uvedena v článku: ODPOVĚĎ KSČM NA OTEVŘENÝ DOPIS POLITICKÝM STRANÁM VE VŠECH STÁTECH SVĚTA – http://miloslav7.blogspot.com/2018/08/odpoved-kscm-na-otevreny-dopis.html