InterReflections | České titulky již také na Vimeu

Ti, kteří měli dosud problém, ať už se stažením titulků k filmu InterReflections nebo samotného filmu, případně zkombinovat film se staženými titulky, mohou nyní tento film sledovat přímo už i s našimi českými titulky na oficiální stránce serveru Vimeo. Jinými slovy, nemusí již nic hledat a stahovat. Stačí jenom kliknout na odkaz níže a na otevřené stránce v okně filmu zvolit české titulky a film spustit:
https://www.interreflectionsmovie.com/watch

Synopse:

InterReflections, první z trilogie, je experimentální společenský komentovaný film. Strukturálně je dílo žánrově smíšené a kombinuje tři vzájemné časové linie s aspekty dokumentu, hororu, satiry, sci-fi, muzikálu a dalších. Tato práce o délce 2 hodin 45 minut je inspirována tradicí avantgardní impresionistické abstrakce napadající konvence. Představuje odlišnou sociologickou perspektivu obklopující téma veřejného zdraví a blahobytu člověka.

InterReflections není jenom fantazií, která vznikla na podkladu nejprodávanější knihy spisovatele / režiséra Petera Josepha Hnutí za nová lidská práva z roku 2017 a která rozšiřuje akademický obsah knihy do kreativnější podoby. Ale je také a především vzdělávacím dílem založeným na současných vědeckých poznatcích.

Každá ze tří časových linií plní obsahovou a estetickou funkci.

První linie, která probíhá v současné době, je cestou ve stylu němého filmu sledující naši hlavní ženskou hrdinku, když prožívá temnotu moderní doby. Poté, co byla propuštěna z práce, se probudila v New Yorku do nového dne a začala hledat jinou. Probíhá u ní proces transformace a svou identitu nachází na konci filmu, když se všechny tři postavy na dějové linii propojí.

Druhá linie probíhá o 40 let později v budoucnosti, kdy, jak dnes předpovídá mnoho vědců, dosáhla ekologická a klimatická krize včetně socioekonomické nerovnosti kritických hodnot. Na této ústřední časové linii je náš satirický protagonista John Taylor, vůdce prorevoluční protikulturní skupiny Concordia, zajat agenturou Global Security Agency (GSA), což vede k debatě se starým kolegou Simonem Devoem. Simon jako vedoucí GSA povzbuzuje Johna, aby se připojil k jeho týmu a vyhnul se tak právním postihům za své „teroristické“ činy.

Třetí časová linie se odehrává 100 let v budoucnosti a představuje čtyři akademiky, kteří mluví o tom, jaké to bývalo na počátku 21. století (dnes). Tato linie je nejliberálnější, pokud jde o vztah filmu ke knize a slouží nejen strukturální a stylové roli, ale také jako vzdělávací základ práce, ke které se vztahují ostatní časové linie.

Toto jedinečné dílo moderním a neortodoxním způsobem popisuje a analyzuje současné problémy lidstva a zároveň nabízí řešení, které je založené na aktuálních vědeckých znalostech a praktických zkušenostech.